В началото на февруари 2019 г. Blackview пусна ново поколение здрав смартфон, наречен BV5500. Смартфонът беше много достъпен като цена, но доста слаб като хардуер. Производителят е чул мненията на клиентите, и през април 2019 г. направиха подобрена версия на своя здрав смартфон - BlackView BV5500 Pro.

BlackView BV5500 Pro е получил няколко големи актуализации. Първо, новият смартфон има по-мощен процесор Mediatek MT6739, докато обемът на RAM се увеличава от 2GB до 3GB. Също така, смартфонът работи на нова версия на операционната система - Android 9.0 Pie. Въпреки тези важни подобрения, цената все още е почти същата.

Днес ще направим първото ревю на новия здрав смартфон Blackview BV5500 Pro. Както обикновено, започваме с дизайнa на мобилно устройство.

BlackView BV5500 Pro: Дизайн
Дизайнът на новия BV5500 Pro не се различава от предишната версия - Blackview BV5500. Корпусът на смартфона е направен от гума и метал. Мобилното устройство се предлага в три цветови варианта: зелено, жълто и черно. Всъщност, както виждате, само лентата на предния и задния панел се променя. Основното тяло на смартфона е черно във всички цветови опции.За щастие, модерните здрави смартфони не са обемисти и грозни, както преди няколко години. BlackView BV5500 Pro има високо ниво на защита, но все още изглежда стилно и красиво.

Размерите на смартфона са 152.2 x 75.5 x 14 mm.

По-голямата част от предния панел заема 5.5-инчов екран, който е защитен от Gorilla Glass 3. IPS панелът има резолюция от HD + или 720 x 1440 пиксела. Аспектното съотношение е 18: 9. Това е хубав, ярък и ясен дисплей за бюджетен смартфон.

Рамката около дисплея е стандартна, но това не е изненадващо за здравия смартфон. На предната част има предна камера, слушалка и LED светкавица.

На задния гумиран панел можете да видите двойна камера и фенерче. Както ще забележите, на гърба няма скенер за пръстови отпечатъци. Също така не можете да го намерите на страничния или предния панел. Производителят премахна скенера за пръстови отпечатъци в Blackview BV5500 Pro. Можете обаче да използвате функцията за разпознаване на лица или шаблон за ключове.


Както обикновено, от дясната страна има бутон за звука и захранването, а от лявата страна е разположен хибриден слот за карта с памет и SIM карта.

USB портът тип C не е отишъл никъде; той се намира на дъното на смартфона. Освен това има решетки за високоговорители до порта за зареждане.Blackview BV5500 има 3.5 мм аудио жак, който се намира на горната част на телефона. Между другото, всички портове и съединители са скрити под специални гумени запушалки за защита на телефона от вода и влага.BlackView BV5500 Pro: защита IP68
Разбира се, основната характеристика на BlackView BV5500 Pro е IP68, IP69K и MIL-STD-810G. Производителят казва, че тези стандарти се използват за защита на оборудването в американската армия. В него се казва за високата издръжливост на смартфона BV5500 Pro.

Според китайския производител, новият смартфон е способен да оцелее при падане от около метър, удари, струя вода под високо налягане и потапяне във вода до дълбочина от 1,5 метра.

BlackView BV5500 Pro: Производителност
В сравнение с по-младата версия BlackView BV5500, която се захранва от MTK6580, новият BV5500 Pro има по-мощен процесор MediaTek MT6739V. Това е четириядрен чипсет с тактова честота от 1.5 GHz.

Както писахме по-рано, производителят е увеличил количеството RAM до 3GB. Размерът на вътрешната памет е същият - 16GB. Да, това е доста малка памет за смартфона 2019, но можете да използвате външна microSD карта с памет до 64GB.

Разбира се, Blackview BV5500 Pro смартфон не е предназначен за тежки игри. От друга страна, той върши отлична работа с ежедневните задачи.

Актуализираният смартфон работи на нова операционна система Android 9.0 Pie. Това е многоезикова версия с поддръжка на всички приложения на Google, като например Play Store, YouTube, Карти и други.

За разлика от повечето други бюджетни смартфони, BlackView BV5500 Pro е оборудван с NFC за безконтактни плащания.

BlackView BV5500 Pro: Камера
Може би най-слабата точка на BV5500 Pro е камерата. На гърба на смартфона е основният сензор Sony IMX134 с резолюция от 8-мегапикселова и вторичен сензор от 0.3MP. Както разбирате, не трябва да разчитате на висококачествени изображения.

Предната камера има 5-мегапикселов сензор.

BlackView BV5500 Pro: Батерия
Смартфонът е оборудван с капацитет на батерията 4400mAh. Производителят твърди, че еднократното зареждане е достатъчно за 2-3 дни живот на батерията.

За съжаление няма функция за бързо зареждане.

BlackView BV5500 Pro: Цена и покупка
Днес можете да си купите BlackView BV5500 Pro за 264 лв..

Смятаме, че ще се съгласите с нас, че това е много атрактивна цена за смартфон с IP68, IP69K и MIL-STD-810G защита, стилен дизайн, 3GB RAM, 3 дни живот на батерията и NFC.